Συνάντηση με την Α.Ε. Πρέσβειρα της Ολλανδίας κα. Elke Merks-Schaapveld

09/07/2021 19:10:56 Σχόλια Από Κώστας Γαβριηλίδης

Σε φιλικό κλίμα είχαμε σήμερα συνάντηση με την Α.Ε. Πρέσβειρα της Ολλανδίας κα. Elke Merks-Schaapveld. Η συνάντηση είχε βασικό στόχο την ενημέρωση της κ. Merks-Schaapveld για την κατάσταση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ+ στην Κύπρο. 

Ανάμεσα σε άλλα, αναφορά έγινε και στη καταδίκη τον περασμένο μήνα της Ουγγαρίας και των νέων αντί-ΛΟΑΤΙ+ νόμων της από ομάδα 18 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα τους και η Κύπρος και η Ολλανδία. Υπενθυμίζεται πως η νέα ουγγρική νομοθεσία απαγορεύει τη διδασκαλία ή την απεικόνιση θεμάτων ΛΟΑΤΙ+ σε σχολικό εκπαιδευτικό υλικό και τηλεοπτικά προγράμματα που απευθύνονται σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Κατά την συνάντηση ευχαρίστησα την ΑΕ κ. Merks-Shaarverd για την διαχρονική στήριξη της Ολλανδίας σε θέματα ΛΟΑΤΙ+ τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη, ενώ αναφορά έγινε και στο δίκτυο European Governmental LGBTI+ Focal Points Network του οποίου προεδρεύει τώρα η Κύπρος μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και το οποίο η Ολλανδία έχει διαχρονικά στηρίξει με τεχνογνωσία και χρηματικά.

Τέλος αναφορά έγινε και στην κατάσταση του ΛΟΑΤΙ+ κινήματος στην Κύπρο αυτή τη στιγμή και τρόπους που αυτό θα μπορούσε να στηριχθεί από την Πρεσβεία της Ολλανδίας μελλοντικά.

Θέλετε να θίξετε αυτό ή κάποιο άλλο θέμα;
Αφήστε σχόλιο πιο κάτω, στείλτε μου ένα μήνυμα
εδώ ή email στο info@gavrielides.com.

Στείλε αλλού -