Έναρξη πενταετούς στρατηγικής για ΛΟΑΤΙ+ του Equal Rights Coalition

08/07/2021 21:35:44 Σχόλια Από Κώστας Γαβριηλίδης

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Κορνήλιος Κορνηλίου, εκπροσώπησε αυτή τη βδομάδα την Κύπρο στη διαδικτυακή έναρξη της στρατηγικής για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ+ του παγκόσμιου συνασπισμού Equal Rights Coalition (ERC), στον οποίο η Κύπρος είναι μέλος από το 2018. 

Βασικός στόχος του ERC είναι η καλύτερη επικοινωνία και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ κυβερνήσεων αλλά και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, για την προώθηση των ΛΟΑΤΙ δικαιωμάτων.

Το διήμερο συνέδριο παρακολούθησαν υπουργοί και κυβερνητικοί εκπρόσωποι από 42 χώρες καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. 

Κατά το συνέδριο παρουσιάστηκε το πενταετές σχέδιο του ERC για την πρόοδο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ+  σε όλο τον κόσμο το οποίο λαμβάνει υπόψη τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αφορούν στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ+ στο τρέχον παγκόσμιο περιβάλλον, στα διπλωματικά και αναπτυξιακά εργαλεία, στις δυνατότητες που διαθέτει το ERC, στους διαθέσιμους πόρους και στις απαιτήσεις προς το ERC, καθώς και τη δυναμική για περαιτέρω στρατηγικές συνεργασίες για την προώθηση του έργου του. 

Βάσει αυτών το ERC θα δώσει προτεραιότητα στη συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών για τα πέντε χρόνια από το 2021-2026 με στόχους:

  • Την εξάλειψη της βίας και των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου.
  • Τον τερματισμό της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΙ+ σχέσεων και των ποινών σε ΛΟΑΤΙ+ άτομα
  • Την προώθηση της εφαρμογής και παρακολούθησης των SDGs για την ένταξη των ΛΟΑΤΙ+
  • Την ανάπτυξη και μεγέθυνση του ERC

#EqualRightsCoalition 

Θέλετε να θίξετε αυτό ή κάποιο άλλο θέμα;
Αφήστε σχόλιο πιο κάτω, στείλτε μου ένα μήνυμα
εδώ ή email στο info@gavrielides.com.

Στείλε αλλού -