Υπερήφανη Ελλάδα!

07/10/2020 16:36:42 Σχόλια Από Κώστας Γαβριηλίδης

Φωτογραφία διαδηλωτών έξω από το Εφετείο
©AP Photo/Yorgos Karahalis

Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης είναι μια παγκόσμια ιστορική νίκη για τη Δημοκρατία. Επίσημο τέλος για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.


Ένοχος ο Ρουπακιάς για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Επίσημα εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή.

Ένοχος ο Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παππάς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη, πολιτικοί της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση 11 πρώην βουλευτές.

Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας Αιγύπτιων αλιεργατών.

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.


Η πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής, αλλά και των μορφωμάτων που εκρέουν από αυτή, ήταν και είναι αναγκαία. 

Κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο γίναμε μάρτυρες πως ξεκίνησε «αθώα» ο ακραίος εθνικιστικός λόγος και πως κατέληξε σε ακραίες εθνικιστικές πράξεις. Υποφέραμε και εμείς, ανάμεσα σε άλλους λαούς, ως Έλληνες, ως ΑμεΑ, ως ΛΟΑΤΙ, ως άτομα με διαφορετικότητα, σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως και αλλού. Η Ελλάδα πολέμησε για να διώξει τους ναζί με αρκετούς Κύπριους εκεί.

Έχουμε χρέος σήμερα να μην επιτρέπουμε την ανοχή, η οποία, όπως και το 1939, έγινε στο όνομα της δημοκρατίας και ξεκίνησε με την πολιτική άνοδο των ναζί στην κυβέρνηση.  Κανένας δεν φαντάστηκε που θα καταλήξει.

Η ιστορία έχει μιλήσει, ακόμα και πολύ πριν το 1939. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να λέμε ότι δεν μας αφορά κάτι που γίνεται σε άλλους. Αναπόφευκτα κάποτε θα έρθουν και για εμάς.
Στείλε αλλού -