Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος 2021

27/01/2021 16:46:57 Σχόλια Από Κώστας Γαβριηλίδης

Σήμερα είναι η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος η οποία τιμάται κάθε χρόνο στην επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς από τους Σοβιετικούς.
Μεταξύ 1933 και 1945 η αστυνομία συνέλαβε 100.000 άνδρες ως ομοφυλόφιλους. Πάνω από τους μισούς φυλακίστηκαν ή στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σκεφτούμε και να μάθουμε από ειδικούς οι οποίοι εδώ και χρόνια, ακόμη και σήμερα, εξετάζουν πως ακριβώς έγινε αυτή η φρικαλεότητα.


Αυτό που λένε οι εμπειρογνώμονες, είναι πως οι γενοκτονίες δεν ξεκινούν με μαζικές δολοφονίες. Εκεί καταλήγουν. Οι γενοκτονίες και άλλα εγκλήματα μαζικής θηριωδίας ξεκινούν με απλά λόγια. Συγκεκριμένα από ανθρώπους με ισχύ οι οποίοι υποβιβάζουν συνεχώς μια αδύναμη μειονότητα.


Μόλις μια μειονότητα έχει περιοριστεί σε βαθμό που να θεωρείται κατώτερη, σε επίπεδο που τα μέλη της να θεωρούνται πλέον λιγότερο άνθρωποι, όλα είναι δυνατά, ακόμη και μαζικές δολοφονίες.


Σήμερα, βλέπουμε πολιτικούς να το κάνουν αυτό σε πολλές χώρες, ακόμη και στην Κύπρο. Πολιτικοί οι οποίοι λένε στον κόσμο πως τα προβλήματα τους είναι σφάλμα κάποιας μειονοτικής ομάδας - μεταναστών, ΛΟΑΤΙ, μιας εθνοτικής ομάδας.


Έχουμε χρέος να ονομάζουμε και να αναδεικνύουμε αυτή την επικίνδυνη πρακτική.


Ωφελούμε να σταματούμε τη διαπόμπευση των εξιλαστήριων θυμάτων και να αποτρέπουμε τα χειρότερα που ακολουθούν, όπως δυστυχώς μας έχει ήδη διδάξει η ιστορία. 
Στείλε αλλού -